Vanliga frågor

Ingår Maintenance i era hyresavtal?

Ja, våra hyresavtal omfattar kostnadsfria uppdateringar samt prioriterad support under hela avtalstiden.

Vad är BricsCAD® Maintenance

BricsCAD® Maintenance är ett utbud av tjänster för support och service med hög prioritet. För innehavare av köplicenser är Maintenance det mest kostnadseffektiva sättet att hålla din programvara uppdaterad. Alla små och stora uppdateringar ingår under avtalsperioden.

Varför ska jag välja BricsCAD® istället för AutoCAD®?

BricsCAD® erbjuder den mest flexibla licensmodellen där du kan välja mellan nya licenser och hyreslicenser, nätverk eller fristående. Du kan även blanda dem fritt för en miljö som passar dig. Jämför du priset för BricsCAD® med AutoCAD® kostar t.ex. en BricsCAD®-hyreslicens ungefär hälften av motsvarande AutoCAD®-licens.

Kan jag uppgradera min gamla version av BricsCAD®?

Kontakta vår support via hemsidan så kommer vi att granska dina uppgraderingsalternativ och hjälpa dig att slutföra processen.

Min licensserver behöver bytas ut. Vad gör jag?

Om licensservern behöver bytas ut kontakta oss på support@procadsystems.com, så hjälper vi dig med serverflytten.

Vad är BricsCAD® Mechanical?

BricsCAD® Mechanical är verktyget som ger dig friheten att skapa avancerad mekanisk design. Det går snabbt att utveckla komplexa komponenter – enskilt eller i sin komponentgrupp. BricsCAD® Mechanical är det bästa valet för MCAD.

Behöver jag teckna BricsCAD® Maintenance för tillägg/applikationer?

Våra tillägg kräver att du tecknar serviceavtalet Maintenance för fria uppgraderingar och därmed tillgång till senaste programversionen samt prioriterad support.

Jag behöver en CAD-lösning för elkonstruktion och elinstallation, finns det?

PROCAD Systems AB utvecklar och erbjuder ELPROCAD, en av Sveriges ledande CAD-applikationer för elkonstruktörer och elinstallatörer. ELPROCAD ic bygger på BricsCAD®. ELPROCAD xt kan kombineras med AutoCAD®.

Kan jag få hjälp med installation och konfiguration?

Vi hjälper er och skräddarsyr er installation och programvara. Vi samarbetar med er IT-organisation för att hitta den bästa lösningen för era krav och önskemål.

Kan jag integrera er CAD-miljö med andra system?

Ja, vi kan integrera vår CAD-miljö med dokumenthanteringssystem, ERP-system eller andra administrativa system, on-premise eller i molnet. Vi samarbetar med er leverantör för att hitta den bästa tekniska lösningen för alla system som är inblandade i integrationen.

Vad är BricsCAD® Ultimate?

BricsCAD® Ultimate kombinerar BricsCAD® Pro, BricsCAD® BIM och BricsCAD® Mechanical i ett paket till ett fördelaktigt pris. Det innebär att du kan köra BIM och Mechanical samtidigt på samma dator, med en enda licensnyckel.

Vad är BricsCAD® Pro?

BricsCAD® Pro är verktyget för avancerad 2D- och 3D-design. Det självklara valet för användare som vill kunna snabba upp arbetsprocessen med hjälp av tredjepartsapplikationer.

Vad är BricsCAD® BIM?

BricsCAD® BIM erbjuder ett unikt arbetssätt för byggnadsinformationsmodellering, från design till BIM-modell och dokumentation i en och samma plattform.

Vad menas med att äga sin programvara?

En BricsCAD®-licens ger livstidsåtkomst till BricsCAD®-programvaran utan månads- eller årsavgifter. Programvaran fungerar så länge som din dator och operativsystemet stöder det. Prioriterad support och uppdateringar kan fås via Maintenance-avtal.

Vi erbjuder även en hyresmodell, där programvara, prioriterad support och uppdateringar ingår till ett fast månadspris.

Skiljer sig licensnycklarna beroende på språk, plats eller operativsystem?

Nej, licensnycklarna fungerar med alla språkversioner av produkten och för alla operativsystem som stöds (Windows, macOS och Linux). Du kan även använda din licens när du är på resande fot.

Hur fungerar en BricsCAD®-singellicens?

En singellicens aktiveras direkt på en dator. Licensen kräver inte tillgång till ett lokalt nätverk. Om licensen ska utnyttjas på en annan dator behöver den avaktiveras för att sedan återaktiveras på den nya datorn.

Hur konverterar jag min testperiod av BricsCAD® till en betald licens?

Du köper enkelt licensen du behöver via vår webbutik. När du har fått licensnyckeln startar du om testprodukten och anger din nyckel i Licenshanteraren. Detta aktiverar din testversion som en kommersiell produkt och du erhåller automatiskt rätt licensnivå.

Vad innebär den kostnadsfria provperioden för BricsCAD®?

Provperioden ger dig full tillgång till BricsCAD® Ultimate, där du kan testa alla funktioner i BricsCAD® Lite, Pro, BIM, Mechanical och Shape. Testlicensen är giltig i 30 dagar. Behöver du support under testperioden är du välkommen att kontakta oss.

Varför ska jag överväga ett Maintenance-avtal?

BricsCAD® Maintenance är det enklaste sättet att få fria uppgraderingar och därmed alltid tillgång till senaste programversionen. I BricsCAD® Maintenance ingår också prioriterad produktsupport.

Våra singellicenser kan kompletteras med ett Maintenance-avtal och Maintenance-avtalet är obligatoriskt för nätverkslicenser.

Vad är BricsCAD® Lite?

BricsCAD® Lite är den snabbaste vägen till 2D-ritningar och tillverkningsdokumentation, och en bra lösning för sällananvändare inom 2D-design.

Vad innebär ett hyresavtal?

Hyresalternativet ger dig tillgång till den senaste versionen av BricsCAD® under ett år. Det inkluderar prioriterad support och tillgång till alla uppdateringar och nya versioner som släpps under avtalstiden.

Vad är en nätverkslicens?

En nätverkslicens installeras i det lokala nätverket och gör det möjligt för flera användare att få tillgång till licenser. Licenser delas ut av en licensserver och till så många klienter som aktiveringsnyckeln tillåter. Om en klient släpper sin licens blir den omedelbart tillgänglig för en annan användare. Nätverkslicenser kräver BricsCAD® Maintenance.

Vad händer om jag inte förnyar ett Maintenance-avtal?

Om du väljer att inte förnya ditt BricsCAD® Maintenance-avtal har du inte längre tillgång till prioriterad support och programuppdateringar. Dock kommer din nuvarande BricsCAD®-version att fortsätta fungera så länge som din dator och/eller ditt operativsystem stödjer det.